img Wij hebben de beste letselschade experts in heel Nederland en adviseren u kosteloos

Gebroken been op het werk bij bedrijfsongeval

26 februari 2011 – Bedum te Groningen

Op 26 februari 2011 loopt Martin de V. bij een routineklus als steigerbouwer een ernstige beenbreuk op bij het conrtoleren van een steiger bij een groot nieuwbouw project in het Noorden van het land. Martin zakt op 4 hoog dwars door een aangelegde steiger heen en valt 2 verdiepingen naar beneden. Een open botbreuk is het resultaat van de val en Martin krijgt na 4 maanden te horen dat het werk als steigerbouwer niet langer tot zijn mogelijkheden behoort dankzij zijn letsel.

Wie is verantwoordelijk voor dit bedrijfsongeluk?

Het bedrijf waan Martin werkt is al meer dan 20 jaar steigerbouwer en volgens zijn baas is er nog nooit iets misgegaan met een steigerbouwer. Dit neemt echter de verantwoordelijkheid als werkgever natuurlijk niet weg. De steiger die Martin aan het controleren was bestond, zo bleek uit nader onderzoek, voornamelijk uit te oude steigerplanken. Een verkeerde bezuiniging van de baas zo blijkt. Vanwege het verouderd materiaal en het feit dat Martin aan het werk was voor zijn baas is het bedrijf aansprakelijk voor de schade die Martin heeft geleden door het ongeluk.

Gratis bijstand bij zijn letselschade.

Martin heeft een duidelijke zaak met een gemakkelijk aan te wijzen verantwoordelijke. Via Internet is Martin in contact gekomen met onze specialisten die in deze zaak gratis bijstand hebben verleend omtrent het claimen van zijn letselschade. Door de hulp van ‘De Verenigde Letselschadebureaus Nederland’ in te schakelen heeft Martin zichzelf een dienst bewezen. Onze specialisten nemen hem al het papierwerk uit handen waardoor hij zich maximaal kan concentreren op zijn herstel en het vinden van ander werk.

Het resultaat van de schadeclaim.

De VBL is voor Martin aan de slag gegaan om zoveel mogelijk van zijn schade vergoed te krijgen. Door de werkgever en haar verzekeraar aansprakelijk te stellen hebben we het bedrijf van Martin de kans geboden om, buiten de rechter om, tot een regeling te komen. Voor Martin betekend dit, dat hij een geldelijke schadevergoeding tegemoet kan zien die niet alleen het verlies aan inkomsten compenseert maar ook de extra gemaakte kosten zoals hulp in het huishouden dekt. Tevens is er bedongen dat Martin toch bij het bedrijf aan het werk kan blijven en omgeschoold wordt naar een kantoorfunctie. Inmiddels is Martin weer voorzichtig begonnen met zijn nieuwe baan.

Ook slachtoffer van een bedrijfsongeval?

U doet er altijd verstandig aan om gratis advies in te winnen bij specialisten die zijn aangesloten bij de VLB. Om het u extra gemakkelijk te maken kunt u op deze website alvast de lestelschadescan doen waarmee u een nauwkeurige inschatting krijgt omtrent de haalbaarheid van uw zaak.

Doe direct de letselschadescan!

Nuttig? Deel artikel: