img Wij hebben de beste letselschade experts in heel Nederland en adviseren u kosteloos

Hulp bij letselschade: belangrijkste oorzaken in het verkeer

Kies bij letselschade door een verkeersongeval altijd voor juridische hulp bij letselschade.

Verkeersdoden en letselschade: Europese cijfers

35.000 verkeersdoden en 1.500.000 letselschade slachtoffers op alle Europese wegen samen, vermeldt het Algemeen Dagblad in een artikel hierover. Dat zijn er nogal wat, om het maar voorzichtig uit te drukken.

Behalve het menselijk leed dat achter deze aantallen schuilt, ontstaat hierdoor ook een enorme kostenpost. Namelijk in totaal 130 miljard euro!

Zo’n 90% van alle verkeersongevallen met letsel en dodelijke afloop wordt veroorzaakt door menselijk falen. Hieronder staan de 6 belangrijkste oorzaken op een rij:

  1. Bumperkleven
  2. Snelheidsovertredingen
  3. Afgeleid zijn
  4. Alcohol
  5. Vertraging in de hulpverlening
  6. Gebreken aan de auto

Bumperkleven en whiplashletsel

Bijna de helft van alle verkeersongevallen op autosnelwegen wordt veroorzaakt door bumperkleven. Bumperkleven is overigens de grootste irritatiefactor van de Nederlandse automobilist. Whiplashletsel is een veel voorkomend letsel als gevolg van kop en staartbotsingen.

Snelheidsovertredingen

Snelheid is een van de belangrijkste factoren bij verkeersongevallen. Snelheid is verantwoordelijk voor ongeveer 21% van de verkeersdoden en 15% alle letselschade.

Afleiding in het verkeer

In een rapport de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) staat vermeld dat in Nederland ongeveer 5% tot 25% van alle letselschade-ongevallen met personenautos toegeschreven kunnen worden aan afleiding in het verkeer. Denk daarbij aan onder het rijden kijken naar de routeplanner en bellen. Een zelfde percentage kan genomen worden voor het aantal verkeersdoden.

Alcoholgebruik

De SWOV schat dat ongeveer 20% van alle verkeersslachtoffers en verkeersdoden onder invloed van alcohol verkeerde op het moment van het verkeersongeval. Bij 3% van de slachtoffers was er naast alcohol ook sprake van drugs.

Vertraging in de hulpverlening

Vertraging in de hulpverlening files en het te laat alarmeren van hulpdiensten kunnen vertraging opleveren en maakt in een aantal gevallen zelfs het verschil tussen leven en dood.

Gebreken van de auto

Hiermee wordt bedoeld het nog niet in alle auto’s aanwezig zijn of goed werken van alle thans verkrijgbare veiligheidsvoorzieningen.

Letselschade in het verkeer: veroorzaker verplicht verzekerd

De SWOV schat in dat er in 2011 ongeveer 20.000 mensen ernstig letsel opliepen in het verkeer. In veel gevallen werd dit letsel veroorzaakt door schuld van een ander.

In Nederland is het zo dat automobilisten verplicht tegen aansprakelijkheid zijn verzekerd. Veroorzaakt men een verkeersongeval, dan wordt de letselschade van u als slachtoffer vergoed door de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker.

Letselschade bestaat uit extra kosten, door anderen verleende hulp in natura, verlies aan inkomen en altijd een vergoeding voor smartengeld.

Hulp bij letselschade

Nederland is een van de weinige landen in Europa waar niet alleen iemands letselschade wordt vergoed, maar ook de kosten van hulp bij letselschade, dus de kosten van een letselschadebureau. Dit betekent dat mensen in Nederland in beginsel recht hebben op voor hen kosteloze juridische hulp bij letselschade.

Letselschadebureau

 

Immers, de aansprakelijke verzekeraar moet de kosten van uw letselschadebureau vergoeden. Hulp op basis van no cure no pay of andere vage u geheid geld kostende constructies zijn in Nederland dus helemaal niet nodig. Zeker niet wanneer u kiest voor een letselschadebureau dat u van tevoren garandeert dat u in geen geval kosten in rekening krijgt gebracht (kostengarantie). Kies daarbij ook voor een letselschadebureau met het keurmerk letselschade, want alleen dan weet u dat u te maken krijgt met deskundige en betrouwbare letselschadespecialisten en letselschade-advocaten.

De Verenigde Letselschadebureaus Nederland

De letselschadebureaus van de VLB zijn allen aan gesloten bij het keurmerk letselschade en geven u allemaal vantevoren de garantie dat hun hulp u helemaal niets zal kosten. Er zit altijd een aangesloten bureau bij u in de buurt die u verder kan helpen.

GRATIS letselschade advies en GRATIS hulp bij letselschade

Alle bij de Verenigde Letselschadebureaus Nederland aangesloten kantoren leveren u niet alleen gegarandeerd kosteloze hulp bij letselschade, maar geven u van te voren ook geheel kosteloos en vrijblijvend juridisch advies.

Omdat er alleen met zeer deskundige letselschade-juristen en letselschadespecialisten wordt gewerkt, kunnen wij uw vraag vrijwel altijd direct beantwoorden. Zo weet u meteen waar u aan toe bent. Denken wij u kosteloos te kunnen helpen, dan vertellen wij u dat ook direct. Daarna kunt u zelf beslissen wat u met ons advies wilt doen.

De Verenigde Letselschadebureaus Nederland helpen u graag en helpen u goed.

4.5/5 - (2 stemmen)
Nuttig? Deel artikel: