img Wij hebben de beste letselschade experts in heel Nederland en adviseren u kosteloos

Bedrijfsongeval als vrachtwagenchauffeur en schadevergoeding?

letselschade vrachtwagenchauffeurWanneer u slachtoffer bent geworden van een bedrijfsongeval als vrachtwagenchauffeur heeft u een grote kans op een schadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. Als u uw schade wilt verhalen doet u er verstandig aan om een expert van de VLB in te schakelen die het juridische traject voor u uit handen neemt zodat u zich optimaal kunt concentreren op uw herstel.

Onze hulp voor u als slachtoffer is altijd gratis omdat wij direct onze rekening indienden bij de tegenpartij en deze is verplicht om ons te betalen. Mogen wij u helpen om uw recht te krijgen? Vraag dan direct vrijblijvend advies aan of lees verder.

Uw letselschade als vrachtwagenchauffeur

Heeft uw werkgever een SVI- verzekering? Dan wordt letselschade door een vrachtwagen ongeval vrijwel altijd 100% vergoed, ook indien het ongeval aan u zelf te wijten is. Het afsluiten van een Schade Verzekering Inzittenden (SVI- verzekering) is voor werkgevers in de transportbranche al lange tijd geleden verplicht gesteld. Met deze verzekering zijn vrachtwagenchauffeurs extra beschermd, omdat niet wordt gekeken naar wie schuldig is aan het ongeval. De verzekering dekt alle schade.

Vergoeding van letselschade tijdens laden en lossen

Er zijn SVI- verzekeringen die tevens letselschade voor 100% vergoeden, welke u als vrachtwagenchauffeur oploopt tijdens het laden en/of lossen. Echter zijn niet veel werkgevers en vrachtwagenchauffeurs op de hoogte van deze regel. Het is zodoende altijd verstandig om zowel bij letselschade door een vrachtwagen ongeval als bij letselschade als gevolg van laden en/of lossen één van de Letselschade Experts van de VLB in te schakelen. Dit is gratis voor en u krijgt dan altijd waar u recht op heeft.

Hoe zit het bij eigen schuld?

Normaal gesproken geldt bij letselschade door een vrachtwagen ongeval dat een andere partij aansprakelijk moeten worden gesteld om voor een schadevergoeding in aanmerking te komen. Wanneer u zelf schuldig bent aan het ongeval, dan krijgt u dus eigenlijk geen vergoeding voor uw letselschade. Maar, omdat uw werkgever verplicht een SVI- verzekering heeft moeten afsluiten, wordt doorgaans uw schade 100% vergoed. Zoals gezegd is letselschade dan altijd gedekt en wordt er niet gekeken naar schuld.

Altijd een letselschadebureau inschakelen

Het is verstandig om bij letselschade door een vrachtwagen ongeval altijd de juridische hulp in te roepen van de Letselschade Experts van de VLB. Indien uw werkgever geen SVI- verzekering heeft, dan kunt u hem/haar aansprakelijk stellen. Voor veel werknemers geen prettig vooruitzicht. Heeft uw werkgever wel een Schade Verzekering Inzittenden, dan wordt opeens uw eigen verzekeraar uw tegenpartij. Ook niet echt een fijne situatie. De gratis hulp en bemiddeling van de VLB is dan zeker welkom.

Direct deskundig advies bij letselschade als chauffeur

Letselschade doorgereden daderU heeft letselschade opgelopen als een vrachtwagenchauffeur? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af hoe het nu verder moet. De Verenigde Letselschadebureaus Nederland adviseren u om in ieder geval uw zaak aan ons te melden om een duidelijk antwoord te kunnen geven omtrent de vraag of u recht heeft op onze kosteloze rechtsbijstand.

Nemen wij uw zaak in behandeling dan wordt u al het juridisch gezeur uit handen genomen zodat u zich kunt concentreren op uw herstel terwijl wij uw schade netjes verhalen bij de aansprakelijke partij. U doet er verstandig aan om direct advies bij ons aan te vragen of wanneer u nog niet zo ver wilt gaan de letselschade test in te vullen. Deze test geeft u binnen 1 minuut een duidelijk antwoord omtrent de haalbaarheid en u kunt desgewenst advies aanvragen naar aanleding van de letselschade test.

Vraag nu advies aan of doe direct de letselschade test omtrent uw letselschade.