img Wij hebben de beste letselschade experts in heel Nederland en adviseren u kosteloos

Letselschade door paardrijden en schadevergoeding ontvangen?

Letselschade paardrijdenWanneer u slachtoffer bent geworden van letselschade door paardrijden heeft u een grote kans op een schadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. Als u uw schade wilt verhalen doet u er verstandig aan om een expert van de VLB in te schakelen die het juridische traject voor u uit handen neemt zodat u zich optimaal kunt concentreren op uw herstel.

Onze hulp voor u als slachtoffer is altijd gratis omdat wij direct onze rekening indienden bij de tegenpartij en deze is verplicht om ons te betalen. Mogen wij u helpen om uw recht te krijgen? Vraag dan direct vrijblijvend advies aan of lees verder.

Uw letselschade tijdens het paardrijden

Paardrijden is voor veel mensen een heerlijke bezigheid. Deze populaire sport kent helaas ook een keerzijde, omdat de kans op letselschade tijdens paardrijden vrij hoog ligt. Wanneer een ruiter valt tijdens het draven, is de kans op ernstige verwondingen zeer hoog. Hoofd- en hersenletsel, arm- en schouderletsel evenals beenletsel zijn hier enkele voorbeelden van. Wie letselschade tijdens paardrijden oploopt, kan deze schade verhalen en een schadevergoeding claimen. Ruiters genieten namelijk extra juridische bescherming. Het is daarom verstandig de hulp in te roepen van de Letselschade Experts van de VLB.

Letselschade tijdens paardrijden; wie is aansprakelijk?

De bezitter van het paard is doorgaans aansprakelijk voor de letselschade die u tijdens het paardrijden oploopt. De bezitter kan de eigenaar zijn, maar ook de manege. Zodra u slachtoffer wordt van een ongeval met een paard, is het zaak zo snel mogelijk een letselschadebureau in te schakelen. Veel manegehouders proberen namelijk onder de aansprakelijkheid uit te komen door te wijzen op het bordje wat zij in de manege hebben hangen. Hier staat op vermeld dat zij niet aansprakelijk zijn voor schade en paardrijden op eigen risico geschiedt. De praktijk wijst echter uit dat een manegehouder niet helemaal onder deze wettelijke aansprakelijkheid uit kan komen en zeker deels schuldig is en moet betalen.

Percentage eigen schuld bij letsel door paardrijden

Als u letselschade tijdens paardrijden oploopt en deze schade gaat claimen, zal er meestal wel een percentage eigen schuld aan u worden toegeschreven. Dit kan voor volwassenen oplopen tot 50%. Er wordt dan onder andere rekening gehouden met uw leeftijd, ervaringsniveau, de gemaakte rij fouten, uw rol en de omgeving waar u de letselschade tijdens het paardrijden heeft opgelopen. Volwassenen krijgen zoals gezegd minimaal 50% vergoed en minderjarigen krijgen veelal alles vergoed. Toch probeert de bezitter altijd om maar voor 50% aansprakelijk te zijn, waardoor een juridische strijd ontstaat. Hier heeft u hulp bij nodig van de Letselschade Experts van de VLB.

Direct deskundig advies bij letselschade door paardrijden

Letselschade doorgereden daderU heeft letselschade opgelopen tijdens het paardrijden? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af hoe het nu verder moet. De Verenigde Letselschadebureaus Nederland adviseren u om in ieder geval uw zaak aan ons te melden om een duidelijk antwoord te kunnen geven omtrent de vraag of u recht heeft op onze kosteloze rechtsbijstand.

Nemen wij uw zaak in behandeling dan wordt u al het juridisch gezeur uit handen genomen zodat u zich kunt concentreren op uw herstel terwijl wij uw schade netjes verhalen bij de aansprakelijke partij. U doet er verstandig aan om direct advies bij ons aan te vragen of wanneer u nog niet zo ver wilt gaan de letselschade test in te vullen. Deze test geeft u binnen 1 minuut een duidelijk antwoord omtrent de haalbaarheid en u kunt desgewenst advies aanvragen naar aanleding van de letselschade test.

Vraag nu advies aan of doe direct de letselschade test omtrent uw letselschade.