img Wij hebben de beste letselschade experts in heel Nederland en adviseren u kosteloos

Letselschade ongeval met vrachtwagen; einde bedrijf

letselschade verkeersongeval met vrachtwagenEen jonge, zelfstandige vrachtwagenchauffeur besluit op zijn vrije dag naar Amsterdam te rijden om daar eens gezellig de bloemetjes buiten te gaan zetten.Helaas verloopt het allemaal iets anders dan verwacht, want de jongeman raakt betrokken bij een verkeersongeval met een vrachtwagen.

Door een nog onbekende oorzaak belandt de vrachtwagen op de verkeerde weghelft en botst daardoor frontaal op de auto van de man. Beiden kunnen het nog navertellen. Zij hebben ontzettend veel geluk gehad.

De ernstige gevolgen van het ongeval

Ondanks dat beide bestuurders het ongeval kunnen navertellen, heeft de jongeman wel ernstig letsel aan zijn schouder opgelopen. Dit letsel is zelfs zo zwaar dat hij met zijn arm nooit meer boven zijn macht kan werken en ook niet goed meer kan tillen. Samen met zijn broer runt de man een goedlopend transportbedrijf. Zijn schouderletsel heeft echter grote gevolgen voor zijn werk als zelfstandig ondernemer. Hij kan zijn werk als vrachtwagenchauffeur niet meer goed uitvoeren.

Doordat de man zijn werk als zelfstandig ondernemer door zijn letselschade niet meer uit kan voeren, gaat ook zijn inkomen er behoorlijk op achteruit. Uiteindelijk is hij genoodzaakt zijn ondernemersdeel te verkopen. Gelukkig kan hij snel aan de slag bij een kwekerij, waar het werk lichamelijk minder belastend is. Echter verdient hij in de kwekerij aanzienlijk minder dan zijn werk als zelfstandig ondernemer.

Wat kan een letselschadespecialist van de VLB doen?

De man schakelt tijdig een letselschadespecialist in die hem kan helpen bij het claimen van een letselschadevergoeding en smartengeld. Terwijl de man zich richt op zijn herstel, gaat de letselschadespecialist aan de slag met onder meer:

  • Het aansprakelijk stellen van de tegenpartij
  • Het voeren van gesprekken met de verzekeraar van de bestuurder
  • Het eisen van een schadevergoeding

Vergoeden van de schade bij dit letsel

De tegenpartij (de verzekeraar) erkent direct schuld. De vrachtwagenchauffeur die op de verkeerde weghelft terechtkwam heeft het ongeluk veroorzaakt. De tegenpartij is er echter niet van overtuigd dat de man met zijn eigen bedrijf moest stoppen als gevolg van het letsel. Omdat de man zijn gordel niet droeg ten tijde van het ongeluk, kan het schouderletsel ook door eigen schuld zijn ontstaan. Wanneer de man wel een gordel om had gehad, was de ernst van het letsel wellicht minder en had hij gewoon als zelfstandig ondernemer kunnen blijven werken.

De letselschadespecialist probeert met allerlei bewijzen, zoals medische rapporten, aan te tonen dat het schouderletsel wel degelijk door het ongeluk is veroorzaakt en tevens permanent is, waardoor de man zijn bedrijfsaandeel heeft moeten verkopen. De verzekeringsmaatschappij wil uiteindelijk slechts 75% vergoeden. De letselschadespecialist weet aannemelijk te maken dat 75% in dit geval niet redelijk zou zijn, waarna de verzekeraar overgaat tot volledige vergoeding.

Waar bestaat de letselschadevergoeding uit?

Voor de hoogte van de schadevergoeding schakelt de letselschadespecialist een andere expert in. Deze expert berekent het verschil tussen wat de man nu in loondienst verdient en wat hij verdiend zou hebben wanneer hij voor zijn eigen bedrijf had kunnen blijven werken. Het verschil (soms tonnen) kan als schadevergoeding worden geclaimd. Daarnaast heeft de man ook recht op reis- en zorgkosten die hij niet vergoed heeft gekregen en komt hem smartengeld toe.

De man is blij dat de letselschadespecialist hem juridisch heeft bijgestaan. Zonder hulp had hij waarschijnlijk zijn verlies aan inkomen inclusief smartengeld niet volledig vergoed gekregen. Bovendien was de juridische bijstand van de letselschadespecialist helemaal gratis voor de man. De kosten van rechtsbijstand maken namelijk onderdeel uit van de letselschadevergoeding en moeten tevens door de tegenpartij vergoed worden. De man heeft uiteindelijk zijn nieuwe situatie geaccepteerd en gaat, om het geheel goed af te sluiten, alsnog een weekendje naar Amsterdam.

Dit voorbeeld is gebaseerd op een waargebeurde situatie. Om privacy redenen zijn de namen weggelaten en bepaalde details veranderd. Is u een vergelijkbaar ongeval overkomen en wilt u weten of u recht heeft op een letselschadevergoeding? Doe dan nu onze letselschade test of vraag direct gratis advies!

Nuttig? Deel artikel: