img Wij hebben de beste letselschade experts in heel Nederland en adviseren u kosteloos

Letselschade doorgereden dader en schadevergoeding?

letselschade doorgereden daderWanneer u slachtoffer bent geworden van letselschade met een doorgereden dader dan heeft u een grote kans op een schadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. Als u uw schade wilt verhalen doet u er verstandig aan om een expert van de VLB in te schakelen die het juridische traject voor u uit handen neemt zodat u zich optimaal kunt concentreren op uw herstel.

Onze hulp voor u als slachtoffer is altijd gratis omdat wij direct onze rekening indienden bij de tegenpartij en deze is verplicht om ons te betalen. Mogen wij u helpen om uw recht te krijgen? Vraag dan direct vrijblijvend advies aan of lees verder.

Uw letselschade bij een doorgereden dader

Het komt tegenwoordig regelmatig voor dat iemand letselschade oploopt door een verkeersongeval waarbij de dader is doorgereden of onverzekerd is. Het is al vreselijk genoeg dat u bent aangereden en letsel heeft opgelopen, maar daarnaast blijft ook altijd de vraag; waarom? Mensen die slachtoffer worden van een verkeersongeval waarbij de dader is doorgereden, denken tevens dat zij hun letselschade niet kunnen verhalen. De dader is er immers als een haas vandoor gegaan. Wij kunnen u vertellen dat niets minder waar is. U kunt wel degelijk uw letselschade claimen!

Wet Waarborgfonds voor het Motorverkeer bij letselschade

In Nederland is de Wet Waarborgfonds voor het Motorverkeer opgericht. In deze wet is geregeld dat slachtoffers die letselschade hebben opgelopen door een verkeersongeval waarbij de dader is doorgereden of onverzekerd is, recht hebben op een schadevergoeding. Uiteraard zitten hier, net als bij iedere wet, een aantal eisen aan vast. De belangrijkste zetten we voor u op rij:

  • De dader moet na het ongeval zijn doorgereden.
  • De identiteit van de dader is niet te achterhalen.
  • De dader reed in een gestolen voertuig en was hiervan op de hoogte.
  • De dader reed onverzekerd rond.
  • De dader was wel verzekerd, maar zijn/haar verzekeringsmaatschappij is failliet.
  • De dader was niet verzekerd uit levensovertuiging en wil ook onderling niets regelen.
  • U moet aangifte bij de politie hebben gedaan.
  • U moet er alles aan gedaan hebben om de dader op te sporen.
  • U moet bewijzen dat uw letselschade daadwerkelijk is ontstaan als gevolg van het ongeval waarbij de dader is doorgereden.

Zoals u kunt lezen is dit geen gemakkelijke opgave. Daar komt bij dat letselschade door een verkeersongeval waarbij de dader is doorgereden vaak een zeer pijnlijke en emotionele impact op het leven van het slachtoffer heeft. Daarom is het goed om de gratis hulp van de Letselschade Experts van de VLB in te schakelen.

Direct deskundig advies bij doorgereden dader

Letselschade doorgereden daderU heeft letselschade opgelopen door een doorgereden dader? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af hoe het nu verder moet. De Verenigde Letselschadebureaus Nederland adviseren u om in ieder geval uw zaak aan ons te melden om een duidelijk antwoord te kunnen geven omtrent de vraag of u recht heeft op onze kosteloze rechtsbijstand.

Nemen wij uw zaak in behandeling dan wordt u al het juridisch gezeur uit handen genomen zodat u zich kunt concentreren op uw herstel terwijl wij uw schade netjes verhalen bij de aansprakelijke partij. U doet er verstandig aan om direct advies bij ons aan te vragen of wanneer u nog niet zo ver wilt gaan de letselschade test in te vullen. Deze test geeft u binnen 1 minuut een duidelijk antwoord omtrent de haalbaarheid en u kunt desgewenst advies aanvragen naar aanleding van de letselschade test.

Vraag nu advies aan of doe direct de letselschade test omtrent uw letselschade.