img Wij hebben de beste letselschade experts in heel Nederland en adviseren u kosteloos

Letselschade fietser en schadevergoeding ontvangen?

letselschade fietserAllereerst een hartelijk dank dat u de moeite neemt om deze pagina te bezoeken. U bent hier aan het beste adres. Bij ons staat uw belang op één.

Wanneer u slachtoffer bent geworden van een ongeval als fietser met letselschade tot gevolg dan heeft u bijna altijd recht op een schadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. Als u uw schade wilt verhalen doet u er verstandig aan om een expert van de VLB in te schakelen die het juridische traject voor u uit handen neemt zodat u zich optimaal kunt concentreren op uw herstel.

Onze hulp voor u als slachtoffer is altijd gratis omdat wij direct onze rekening indienden bij de tegenpartij en deze is verplicht om ons te betalen. Mogen wij u helpen om uw recht te krijgen? Vraag dan direct vrijblijvend advies aan of lees verder.

Uw letselschade als fietser in het verkeer

U heeft als fietser tegenover gemotoriseerd verkeer extra rechtsbescherming, omdat u in het verkeer als fietser een stuk kwetsbaarder bent. U loopt een groter risico dan bestuurders van gemotoriseerde voertuigen. Deze laatste groep rijdt doorgaans te hard en als fietser bent u niet fysiek beschermd. Wanneer u letselschade als fietser heeft opgelopen, omdat u betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval, heeft u zodoende vrijwel altijd recht op een schadevergoeding, ook wanneer u zelf de veroorzaker bent.

Waaruit bestaat een letselschade vergoeding voor fietsers?

U wilt natuurlijk uw letselschade verhalen op de aansprakelijke tegenpartij bijvoorbeeld als u bent aangereden door een auto. Deze strijd moet u niet alleen aangaan. Wanneer u de deskundige hulp van de Letselschade Experts van de VLB inschakelt, krijgt u niet alleen snel uw letselschade vergoed, onze hulp is ook nog eens helemaal gratis. Wij claimen een letselschadevergoeding die kan bestaan uit een vergoeding van onder meer:

  • Extra medische kosten, zoals uw eigen risico en kosten die niet gedekt zijn.
  • Extra reiskosten, omdat u wellicht onder behandeling van een arts bent komen te staan.
  • Overige extra kosten, bijvoorbeeld voor mantelzorg of huishoudelijke hulp.
  • Inkomensverlies, omdat u tijdelijk of misschien helemaal niet meer kunt werken.
  • Gederfde levensvreugde (smartengeld).
  • Juridische kosten, ofwel de kosten van uw letselschade expert.

De Wet geeft aan dat u als fietser recht heeft op kosteloze juridische hulp. Wanneer u letselschade als fietser heeft opgelopen, kunt u zodoende gratis onze hulp en begeleiding inschakelen.

Letselschadevergoeding fietsers; leeftijd is van belang

Leeftijd speelt een rol bij de hoogte van een letselschadevergoeding voor fietsers. Fietsers die jonger zijn dan 14 jaar, hebben altijd recht op een 100% vergoeding. Fietsers ouder dan 14 jaar hebben altijd recht op minstens 50% schadevergoeding. Soms komt het voor dat de letselschade van een fietser ouder dan 14 jaar toch volledig wordt vergoed. Dit is afhankelijk van een aantal specifieke factoren. Dit geldt tevens als zij zelf aansprakelijk zijn.

Direct deskundig advies bij letselschade fietser

Letselschade fietserU heeft letselschade opgelopen ongeval op de fiets? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af hoe het nu verder moet. De Verenigde Letselschadebureaus Nederland adviseren u om in ieder geval uw zaak aan ons te melden om een duidelijk antwoord te kunnen geven omtrent de vraag of u recht heeft op onze kosteloze rechtsbijstand.

Nemen wij uw zaak in behandeling dan wordt u al het juridisch gezeur uit handen genomen zodat u zich kunt concentreren op uw herstel terwijl wij uw schade netjes verhalen bij de aansprakelijke partij. U doet er verstandig aan om direct advies bij ons aan te vragen of wanneer u nog niet zo ver wilt gaan de letselschade test in te vullen. Deze test geeft u binnen 1 minuut een duidelijk antwoord omtrent de haalbaarheid en u kunt desgewenst advies aanvragen naar aanleding van de letselschade test.

Vraag nu advies aan of doe direct de letselschade test omtrent uw letselschade door een ongeval op met de fiets.