img Wij hebben de beste letselschade experts in heel Nederland en adviseren u kosteloos

Letselschade passagier en schadevergoeding ontvangen

letselschade passagierWanneer u slachtoffer bent geworden van letselschade als passagier dan heeft u bijna altijd recht op een schadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. Als u uw schade wilt verhalen doet u er verstandig aan om een expert van de VLB in te schakelen die het juridische traject voor u uit handen neemt zodat u zich optimaal kunt concentreren op uw herstel.

Onze hulp voor u als slachtoffer is altijd gratis omdat wij direct onze rekening indienden bij de tegenpartij en deze is verplicht om ons te betalen. Mogen wij u helpen om uw recht te krijgen? Vraag dan direct vrijblijvend advies aan of lees verder.

Uw letselschade als passagier

Loopt u als passagier letselschade op door een verkeersongeval, dan bent u juridische extra beschermd. Dit betekent dat u volgens de wet altijd recht heeft op een schadevergoeding. U kunt op diverse manieren als passagier betrokken raken bij een ongeval. Enkele voorbeelden zijn:

  • Als passagier in een auto
  • Als passagier in een bus of een trein
  • Als passagier achterop een brommer of fiets
  • Als passagier achterop een motor
  • Als passagier in een vrachtwagen

Bedrijfsregeling Schuldloze Derde voor passagier

In de Bedrijfsregeling Schuldloze Derde is bepaald dat letselschade bij een passagier na een ongeval altijd vergoed moet worden. Het ongeval kan immers nooit door uw schuld zijn ontstaan. U bent dan ook de Schuldloze Derde volgens de Nederlandse Wet en kunt nimmer aansprakelijk worden gesteld. Of de tegenpartij treft schuld of de bestuurder van het vervoermiddel waarbij u passagier was, is aansprakelijk.

Uiteraard gelden er ook een paar uitzonderingen op de Schuldloze Derde regeling. Wanneer u bijvoorbeeld uw autogordel niet draagt, moedwillig bij een beschonken bestuurder in de auto bent gestapt, expres met iemand zonder rijbewijs bent meegereden of achterop de brommer zonder helm zat, dan kunt u uw letselschade als passagier niet volledig verhalen. Vaak bedraagt een vergoeding dan minimaal 50%. U moet het dus wel bont gemaakt hebben om niet aanmerking te komen voor een volledige schadevergoeding. Ook dan kan een letselschadebureau u helpen.

Juridische hulp voor passagiers met letselschade

Als u als passagier letselschade oploopt door een ongeval, moet uw letselschade zodoende of door de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij of door die van uw bestuurder worden vergoed. Om te voorkomen dat u de dupe wordt van het getouwtrek tussen de twee verzekeringsmaatschappijen, doet u er verstandig aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met de Letselschade Experts van de VLB. Wij komen op voor uw belangen en zorgen ervoor dat uw letselschade als passagiers spoedig wordt vergoed.

Direct deskundig advies bij letselschade passagier

Letselschade passagierU heeft letselschade opgelopen als passagier? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af hoe het nu verder moet. De Verenigde Letselschadebureaus Nederland adviseren u om in ieder geval uw zaak aan ons te melden om een duidelijk antwoord te kunnen geven omtrent de vraag of u recht heeft op onze kosteloze rechtsbijstand.

Nemen wij uw zaak in behandeling dan wordt u al het juridisch gezeur uit handen genomen zodat u zich kunt concentreren op uw herstel terwijl wij uw schade netjes verhalen bij de aansprakelijke partij. U doet er verstandig aan om direct advies bij ons aan te vragen of wanneer u nog niet zo ver wilt gaan de letselschade test in te vullen. Deze test geeft u binnen 1 minuut een duidelijk antwoord omtrent de haalbaarheid en u kunt desgewenst advies aanvragen naar aanleding van de letselschade test.

Vraag nu advies aan of doe direct de letselschade test omtrent uw letselschade als passagier.