img Wij hebben de beste letselschade experts in heel Nederland en adviseren u kosteloos

Letselschade voetganger en schadevergoeding ontvangen?

letselschade voetgangerWanneer u slachtoffer bent geworden van een ongeval als voetganger met letselschade tot gevolg dan heeft u bijna altijd recht op een schadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. Als u uw schade wilt verhalen doet u er verstandig aan om een expert van de VLB in te schakelen die het juridische traject voor u uit handen neemt zodat u zich optimaal kunt concentreren op uw herstel.

Onze hulp voor u als slachtoffer is altijd gratis omdat wij direct onze rekening indienden bij de tegenpartij en deze is verplicht om ons te betalen. Mogen wij u helpen om uw recht te krijgen? Vraag dan direct vrijblijvend advies aan of lees verder.

Uw letselschade als voetganger in het verkeer

Veel voetgangers die letselschade oplopen door een verkeersongeval, verhalen niet altijd deze schade. Natuurlijk is het begrijpelijk dat u er niet direct aan denkt om een letselschadebureau in te schakelen als u als voetganger bent aangereden. Het letsel dat u heeft opgelopen is prioriteit nummer 1. Toch blijkt uit de praktijk dat mensen die na verloop van tijd (gedeeltelijk) hersteld zijn ook niet meer stilstaan bij het claimen van hun schade. Dit terwijl men vast en zeker extra kosten heeft moeten maken na het ongeval. Wellicht is er verlies van inkomen, omdat men niet meer volledig kan werken en staat men anders in het leven dan voor het ongeval.

Het Nederlandse recht geeft u expliciet de mogelijkheid om de letselschade die u als voetganger heeft opgelopen te verhalen op de veroorzaker. Dit is in vrijwel de meeste gevallen niet de tegenpartij zelf, maar diens verzekeringsmaatschappij. Feitelijk is het verzekeringswerk. Door de deskundige hulp van de Letselschade Experts van de VLB in te roepen, kunt u erop rekenen dat u al uw kosten krijgt vergoed. Dit is inclusief juridische kosten, wat betekent dat onze hulp u niets kost.

Voetgangers in het verkeer; een kwetsbare groep

Voetgangers zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Ten opzichte van gemotoriseerd verkeer is de kans stukken groter dat zij bij een verkeersongeval letselschade oplopen. Voetgangers worden niet beschermd door een cabine of een helm waardoor de impact van een ongeval voor hen vele malen groter is. De wet biedt deze groep verkeersdeelnemers daarom extra bescherming. Bestuurders van gemotoriseerde voertuigen zijn vrijwel altijd aansprakelijk voor letselschade bij voetgangers. Deze vergoeding bedraagt minimaal 50% en wanneer een voetganger jonger dan 14 jaar is, moet zelfs 100% worden vergoed.

test-bar

Gratis hulp letselschade voetgangers

Juridische hulp voor voetgangers met letselschade is doorgaans altijd kosteloos. Aarzel daarom nooit wanneer u als voetganger letselschade heeft opgelopen na een ongeval om de hulp in te schakelen van de Verenigde Letselschade Bureaus Nederland (de VLB).

Direct deskundig advies bij letselschade voetganger

Letselschade voetgangerU heeft letselschade opgelopen als voetganger? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af hoe het nu verder moet. De Verenigde Letselschadebureaus Nederland adviseren u om in ieder geval uw zaak aan ons te melden om een duidelijk antwoord te kunnen geven omtrent de vraag of u recht heeft op onze kosteloze rechtsbijstand.

Nemen wij uw zaak in behandeling dan wordt u al het juridisch gezeur uit handen genomen zodat u zich kunt concentreren op uw herstel terwijl wij uw schade netjes verhalen bij de aansprakelijke partij. U doet er verstandig aan om direct advies bij ons aan te vragen of wanneer u nog niet zo ver wilt gaan de letselschade test in te vullen. Deze test geeft u binnen 1 minuut een duidelijk antwoord omtrent de haalbaarheid en u kunt desgewenst advies aanvragen naar aanleding van de letselschade test.

Vraag nu advies aan of doe direct de letselschade test omtrent uw letselschade als voetganger.