img Wij hebben de beste letselschade experts in heel Nederland en adviseren u kosteloos

Emotionele Schadevergoeding bij Letselschade

Als slachtoffer van letselschade ervaart u meestal een grote impact op uw dagelijks leven. Dit lijden is vaak de oorzaak van emotioneel letsel. In Nederland heeft u bij emotioneel letsel recht op smartengeld. Onze adviseurs geven Gratis advies omtrent een emotionele schadevergoeding.

Schade oplopen door toedoen van een tegenpartij veroorzaakt in de praktijk meestal voor problemen bij het slachtoffer. In veel gevallen is deze schade gemakkelijk aan te wijzen. U kunt denken aan een kapotte auto, gescheurde kleding of anderzijds materiële schade. De emotionele schadevergoeding is een ander soort vergoeding. Het is een geldelijke tegemoetkoming voor de pijn die niet direct materieel aan te wijzen is.

Wat mensen vaak niet zien is de pijn die het ongeluk emotioneel veroorzaakt. Slachtoffers ervaren vaak problemen in mentale sfeer na een ongeluk. Men voelt zich depressief, ziet het niet meer zitten of is de zin in het leven tijdelijk kwijt. Dit noemen we emotionele schade.

Emotionele schadevergoeding voor psychisch letsel

In Nederland is het bij de wet zo geregeld dat psychische schade ook kan worden aangemerkt als letselschade. De vergoeding die wij hiervoor kennen is de emotionele schadevergoeding, beter bekend als smartengeld. Smartengeld vertegenwoordigt een bedrag dat probeert recht te doen aan het psychisch lijden.

Vanzelfsprekend wordt er aan een slachtoffer van bijvoorbeeld misbruik meer uitgekeerd dan bij een hondenbeet. U doet er altijd goed aan om bij mentaal letsel advies in te winnen bij een letselschadespecialist.

Wij Adviseren u Gratis omtrent uw emotionele schadevergoeding

De letselschade experts die zijn aangesloten bij onze organisatie hebben als doel om slachtoffers zo goed mogelijk te helpen. Wij adviseren u dan ook gratis omtrent de stappen die u kunt nemen om letsel vergoed te krijgen. Nemen wij uw zaak, na het eerste advies, in behandeling. Dan is onze hulp voor u altijd kosteloos.

Wij begrijpen dat het hebben van emotionele schade voor u erg verdrietig is. Daarom nemen wij u al het papierwerk uit handen. Onze facturen worden betaalt door de verantwoordelijke partij. U ontvangt dus geen rekeningen en kunt zich concentreren op uw herstel.

Test uw kans op een emotionele schadevergoeding

Wij helpen u graag verder. Zowel op Internet als in onze dagelijkse praktijk ontwikkelen wij manieren om slachtoffers te helpen. Op deze website kunt u een test doen. Deze geeft een zeer duidelijke indicatie omtrent de haalbaarheid van uw zaak. Invullen kost maar 1 minuut en u heeft direct een antwoord.

De test omtrent uw kansen op een emotionele schadevergoeding kunt u hier doen>>