img Wij hebben de beste letselschade experts in heel Nederland en adviseren u kosteloos

Letselschade door onveilig product en schadevergoeding ontvangen?

letselschade onveilig productWanneer u slachtoffer bent geworden van letselschade door een onveilig product heeft u een grote kans op een schadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. Als u uw schade wilt verhalen doet u er verstandig aan om een expert van de VLB in te schakelen die het juridische traject voor u uit handen neemt zodat u zich optimaal kunt concentreren op uw herstel.

Onze hulp voor u als slachtoffer is altijd gratis omdat wij direct onze rekening indienden bij de tegenpartij en deze is verplicht om ons te betalen. Mogen wij u helpen om uw recht te krijgen? Vraag dan direct vrijblijvend advies aan of lees verder.

Uw letselschade door een onveilig product.

Wanneer u letselschade door een onveilig product oploopt, heeft u recht op een schadevergoeding. Als consument mag u namelijk verwachten dat het product dat u koopt ook daadwerkelijk veilig gebruikt kan worden. Indien dit niet het geval is, dan wordt het product juridisch gezien als onveilig bestempeld. Vaak horen en lezen we in de media dat iemand letselschade heeft opgelopen als gevolg van een onveilig product. Bent u zelf slachtoffer geworden van een product dat niet veilig was? Dan is het verstandig de expertise van de Letselschade Experts van de VLB in te schakelen. Wij zullen uw schade vervolgens gaan claimen bij de aansprakelijke partij. U kunt kiezen wie u aansprakelijk stelt:

  • De fabrikant / leverancier.
  • De importeur.
  • De verkoper, ofwel het bedrijf dat zijn naam aan het onveilige product heeft verbonden.

Of u het onveilige product in een fysieke winkel of via internet heeft gekocht doet er verder niet toe. Degene die het product op de markt brengt, heeft tevens de zorgplicht dat hij/zij een veilig product op de markt brengt. Zo niet dan is hij/zij tevens aansprakelijk voor de ontstane schade. We noemen dit ook wel productaansprakelijkheid.

Wanneer is een product onveilig?

In ieder geval zijn alle producten onveilig die letselschade veroorzaken. Denkt u maar een fles frisdrank die in uw gezicht uiteen spat of een auto waarvan de remmen niet werken naar behoren. Maar ook bedorven levensmiddelen waar u ziek van wordt of een elektrische deken die niet alleen aan verwarmen doet, maar ook aan verbranden, behoren tot onveilige producten. Kortom, allerhande producten die onopzettelijk letsel veroorzaken. Een product is volgens de wet onveilig wanneer het niet de veiligheid brengt die u als consument mag verwachten. U kunt voor letselschade door een onveilig product dan een schadevergoeding claimen. Als voorwaarde wordt wel gesteld dat u het product op de juiste manier heeft gebruikt.

Direct deskundig advies bij letselschade onveilig product

Letselschade doorgereden daderU heeft letselschade opgelopen door een onveilig product? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af hoe het nu verder moet. De Verenigde Letselschadebureaus Nederland adviseren u om in ieder geval uw zaak aan ons te melden om een duidelijk antwoord te kunnen geven omtrent de vraag of u recht heeft op onze kosteloze rechtsbijstand.

Nemen wij uw zaak in behandeling dan wordt u al het juridisch gezeur uit handen genomen zodat u zich kunt concentreren op uw herstel terwijl wij uw schade netjes verhalen bij de aansprakelijke partij. U doet er verstandig aan om direct advies bij ons aan te vragen of wanneer u nog niet zo ver wilt gaan de letselschade test in te vullen. Deze test geeft u binnen 1 minuut een duidelijk antwoord omtrent de haalbaarheid en u kunt desgewenst advies aanvragen naar aanleding van de letselschade test.

Vraag nu advies aan of doe direct de letselschade test omtrent uw letselschade.