img Wij hebben de beste letselschade experts in heel Nederland en adviseren u kosteloos

Letselschade in het openbaar vervoer en schadevergoeding ontvangen?

Letselschade openbaar VervoerWanneer u slachtoffer bent geworden van letselschade in het openbaar vervoer heeft u een grote kans op een schadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. Als u uw schade wilt verhalen doet u er verstandig aan om een expert van de VLB in te schakelen die het juridische traject voor u uit handen neemt zodat u zich optimaal kunt concentreren op uw herstel.

Onze hulp voor u als slachtoffer is altijd gratis omdat wij direct onze rekening indienden bij de tegenpartij en deze is verplicht om ons te betalen. Mogen wij u helpen om uw recht te krijgen? Vraag dan direct vrijblijvend advies aan of lees verder.

Uw letselschade in het openbare vervoer

Dagelijks lopen mensen letselschade in het openbaar vervoer op. Alleen de ernstige ongevallen halen echter de publiciteit, zoals een aanrijding tussen twee treinen of tussen een tram en bus. Wie letselschade oploopt, heeft recht op een schadevergoeding. Honderdduizenden mensen maken dag in dag uit gebruik van het openbaar vervoer. Een ongeluk zit dan ook in een klein hoekje. Indien u valt op het perron of tijdens het in- of uitstappen en hierdoor letselschade oploopt, heeft u ook recht op een vergoeding van uw letsel. En eveneens bij een eenzijdige aanrijding of doordat u valt wanneer bijvoorbeeld een bus hard optrekt of remt.

Wie is aansprakelijk voor letselschade in het openbaar vervoer?

Wanneer u letselschade in het openbaar vervoer oploopt, is de vervoerder in de meeste gevallen aansprakelijk. Deze heeft een wettelijke verplichting tot veilig vervoer. Zodra u namelijk met een abonnement of kaartje met het openbaar vervoer reist, dient de vervoerder ervoor te zorgen dat u veilig wordt vervoerd en veilig arriveert op uw eindbestemming. Met het kaartje of met een abonnement heeft u immers een overeenkomst met de vervoerder gesloten. Loopt u letselschade in het openbaar vervoer op, dan heeft de vervoerder niet aan zijn zorgplicht voldaan en kunt u hem aansprakelijk stellen. Dit is vastgelegd in de Wet Personenvervoer.

De vervoerder kan alleen onder zijn aansprakelijkheid uitkomen als hij kan aantonen dat uw letsel, ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen, niet te voorkomen was. Uiteraard wordt dit altijd eerst geprobeerd, wanneer u probeert uw schade te claimen. U wordt dan de dupe van een juridische strijd, terwijl u misschien nog herstellende bent van uw letsel. Daarom is het verstandig om de gratis hulp van de Letselschade Experts van de VLB in te schakelen. Het aansprakelijk stellen van de vervoerder dient namelijk ook binnen drie jaar te gebeuren. Doet u dit niet op tijd, dan kunt u fluiten naar uw claim. Wij zorgen ervoor dat u krijgt wat u toekomt!

Direct deskundig advies bij letselschade in het OV

Letselschade doorgereden daderU heeft letselschade opgelopen in het openbaar vervoer? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af hoe het nu verder moet. De Verenigde Letselschadebureaus Nederland adviseren u om in ieder geval uw zaak aan ons te melden om een duidelijk antwoord te kunnen geven omtrent de vraag of u recht heeft op onze kosteloze rechtsbijstand.

Nemen wij uw zaak in behandeling dan wordt u al het juridisch gezeur uit handen genomen zodat u zich kunt concentreren op uw herstel terwijl wij uw schade netjes verhalen bij de aansprakelijke partij. U doet er verstandig aan om direct advies bij ons aan te vragen of wanneer u nog niet zo ver wilt gaan de letselschade test in te vullen. Deze test geeft u binnen 1 minuut een duidelijk antwoord omtrent de haalbaarheid en u kunt desgewenst advies aanvragen naar aanleding van de letselschade test.

Vraag nu advies aan of doe direct de letselschade test omtrent uw letselschade.