img Wij hebben de beste letselschade experts in heel Nederland en adviseren u kosteloos

Letselschade tijdens georganiseerde vakantie en schadevergoeding ontvangen?

Letselschade VakantieWanneer u slachtoffer bent geworden van letselschade tijdens een georganiseerde vakantie heeft u een grote kans op een schadevergoeding voor uw materiële en immateriële schade. Als u uw schade wilt verhalen doet u er verstandig aan om een expert van de VLB in te schakelen die het juridische traject voor u uit handen neemt zodat u zich optimaal kunt concentreren op uw herstel.

Onze hulp voor u als slachtoffer is altijd gratis omdat wij direct onze rekening indienden bij de tegenpartij en deze is verplicht om ons te betalen. Mogen wij u helpen om uw recht te krijgen? Vraag dan direct vrijblijvend advies aan of lees verder.

Uw letselschade tijdens een georganiseerde vakantie

De reisorganisator is volgens de wet aansprakelijk als u letselschade tijdens een georganiseerde vakantiereis oploopt. De organisator van de reis is verplicht de reisovereenkomst met de verwachtingen die u als reiziger heeft, te realiseren. Loopt u zodoende letselschade op, dan heeft de georganiseerde vakantiereis niet volgens uw verwachtingen plaatsgevonden. De reisorganisator die u aansprakelijk kan stellen voor de letselschade die u tijdens een georganiseerde vakantiereis heeft opgelopen kan een busmaatschappij of eigenaar van een hotel zijn, maar ook de eigenaar van een appartementencomplex of bijvoorbeeld een pretpark.

Is de reisorganisator altijd aansprakelijk?

De reisorganisator is in beginsel altijd aansprakelijk wanneer reizigers letselschade tijdens hun georganiseerde vakantiereis oplopen. Er zijn echter enkele uitzonderingen, te weten:

  • Ligt de schuld van het ongeval bij u zelf?
  • Had het ongeval door de reisorganisator voorkomen kunnen worden?
  • Kan iemand anders dan de organisatie verantwoordelijk worden gehouden voor het ongeval?

Indien van bovenstaande uitzonderingen sprake is, kunt u de reisorganisator niet aansprakelijk stellen als u letselschade tijdens een georganiseerde vakantiereis oploopt. In alle andere gevallen wel. Denkt u bijvoorbeeld aan het eten van bedorven voedsel, een verkeersongeval of een ongeval tijdens een excursie of in het hotel waar u verblijft. Ook wanneer u letselschade oploopt door toedoen van een derde partij, welke door uw reisorganisatie is ingeschakeld, is uw eigen Nederlandse reisorganisatie aansprakelijk. U hoeft dus niet bang te zijn dat u met buitenlandse instanties te maken krijgt.

Gratis hulp van de VLB Nederland

Wanneer u van uw welverdiende vakantie gaat genieten, staat u er vast niet bij stil dat het ook weleens mis kan gaan. Het is uiteraard niet te hopen, maar ook u kunt letselschade tijdens een georganiseerde vakantiereis oplopen. De Letselschade Experts van de VLB helpen u dan graag bij het vorderen van de schadevergoeding. Wij zorgen ervoor dat u krijgt wat u toekomt en dat u niet de dupe wordt van claimafwijzingen en juridisch getouwtrek over aansprakelijkheid. Onze hulp is bovendien gratis!

Direct deskundig advies bij letselschade op vakantie

Letselschade doorgereden daderU heeft letselschade opgelopen tijdens een georganiseerde vakantie? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af hoe het nu verder moet. De Verenigde Letselschadebureaus Nederland adviseren u om in ieder geval uw zaak aan ons te melden om een duidelijk antwoord te kunnen geven omtrent de vraag of u recht heeft op onze kosteloze rechtsbijstand.

Nemen wij uw zaak in behandeling dan wordt u al het juridisch gezeur uit handen genomen zodat u zich kunt concentreren op uw herstel terwijl wij uw schade netjes verhalen bij de aansprakelijke partij. U doet er verstandig aan om direct advies bij ons aan te vragen of wanneer u nog niet zo ver wilt gaan de letselschade test in te vullen. Deze test geeft u binnen 1 minuut een duidelijk antwoord omtrent de haalbaarheid en u kunt desgewenst advies aanvragen naar aanleding van de letselschade test.

Vraag nu advies aan of doe direct de letselschade test omtrent uw letselschade.