img Wij hebben de beste letselschade experts in heel Nederland en adviseren u kosteloos

Letselschade : Veelgestelde vragen

1. Wat is letselschade?

Letselschade is het verzamelbegrip voor allerlei soorten van schade die u oploopt door het toedoen van een andere partij. In de regel gaat het om immateriële en materiële schade. Letselschade kan grote impact hebben op uw dagelijks leven. U kunt bijvoorbeeld niet meer werken, heeft pijnlijk letsel aan lijf en ledematen of u bent psychisch beschadigd geraakt. Alle componenten samen noemen we in de praktijk letselschade. Of u recht heeft op een schadevergoeding kunt u hier testen.

2. Wanneer wordt letselschade vergoed?

Letselschade wordt vergoed als er sprake is van schuld bij de verantwoordelijke partij voor uw letsel. Bij de wet is het zo geregeld dat wanneer uw letsel wordt erkend door de tegenpartij dat zij ook verplicht is om de kosten van onze letselschadespecialisten te betalen. Voor u is het claimen van uw schade dan ook gratis.

3. Welke schade wordt doorgaans vergoed?

Onder Letselschade vallen onder andere:

  • Uw inkomen omdat u wellicht (tijdelijk) niet meer kunt werken.
  • Een gedeelte van uw inkomen omdat u alleen nog maar parttime kunt werken.
  • De kosten van huishoudelijk hulp omdat u het zelf niet meer kunt.
  • De kosten van thuiszorg omdat u die na uw ongeval hard nodig heeft.
  • Compensatie van uw pensioen omdat u ander werk moet doen en uw pensioen opbouw daardoor lager is geworden.
  • Reiskosten omdat u om de week naar de fysiotherapeut moet.
  • Een gedeelte van uw inkomen omdat u ander werk moet accepteren omdat u uw oude werk niet meer kunt.
  • De kosten van uw complete medische behandeling omdat uw verzekering deze niet meer betaald.
  • De kosten van uw revalidatiearts omdat uw ziektekosten verzekeringsmaatschappij deze niet meer wil vergoeden.
  • Reiskosten van uw vele bezoekjes naar het ziekenhuis.
  • Compensatie van uw pensioen omdat u niet meer kan werken en er pensionbreuk is ontstaan.
  • Extra kosten omdat de studie die u aan het volgen was ernstig vertraagd is.
  • De kosten die nodig waren om de begrafenis te betalen.
  • De kosten van een tuinman omdat u echt uw tuin niet meer zelf kunt doen.
  • Compensatie voor de constante pijn die wordt ondervonden.
  • Compensatie voor de schrikbeelden omdat u een dierbare dood heeft zien rijden.

Staat uw schade hier niet tussen en bent u toch van mening dat u recht heeft op een vergoeding? Neem dan direct contact met ons op.

4. Is het onverstandig om lang te wachten met inschakelen van hulp?

Ja dat is het om eerlijk te zijn wel. Hoe langer u wacht met het verhalen van uw schade hoe moeilijker het meestal is. Als u letsel heeft opgelopen kunt u daarom het beste direct een specialist in de arm nemen. Het eerste advies is altijd gratis. Neem nu contact op.

5. Wat kost mij rechtsbijstand bij letselschade?

Bij de ‘Verenigde Letselschadebureaus Nederland’ kost u dat niets, tenminste wanneer u het slachtoffer bent geworden van een ongeval. Een letselschade advocaat zal uw zaak nooit kosteloos in behandeling nemen. De bij ons aangesloten experts doen dat wel. Omdat bij erkenning van aansprakelijkheid onze kosten worden betaald door de tegenpartij is hulp voor u gratis. Nemen wij uw zaak in behandeling. Dan betaald u, ook als de aansprakelijkheid niet wordt erkend, helemaal niets. Dat risico nemen wij voor onze rekening.

6. Waarom de Verenigde Letselschadebureaus inschakelen?

Dat moet u uiteraard zelf weten. Echter werken wij volgens de unieke ‘3 keer goed code’ bij letselschade. U leest hier meer over op onze homepage. Uniek aan onze dienstverlening dat wij ontzorgen en een  persoonlijke aanpak hebben die in meer dan 95% van de gevallen resulteert in een maximale schadevergoeding. Bij ons staat het slachtoffer centraal. Wij werken landelijk en sturen onze cliënten nooit een factuur. Deze gaat rechtstreeks naar de tegenpartij. Zo nemen wij u al het werk uit handen en kunt u verder werken aan uw herstel. Lees hier een aantal klantervaringen.

7. Hoe ziet het traject van een letselschadedossier er uit?

Dat traject kan worden ingedeeld in het toedrachtsonderzoek, het medisch traject en het traject van de schadevaststelling. In het eerste deel wordt de toedracht aan de hand van feiten onderzocht en wordt er gekenen wie er aansprakelijk is. Indien de aansprakelijkheid is erkend, moet er medische informatie worden opgevraagd. Onze medisch adviseurs bepalen dan welk letsel het ongeval heeft veroorzaakt. Wij vragen (uiteraard met uw toestemming) de medische informatie op uw behandelaren, zoals huisarts, fysiotherapeut en behandelend medisch specialisten. Ons medisch adviseur maakt op basis van deze informatie een medisch advies.

Gedurende het traject wordt er steeds bepaald of er al letsel is ontstaan en of er verantwoordelijk is bij een andere partij. In dat geval vragen wij voorschotten aan zodat u op korte termijn over extra geld beschikt.

8. Hoeveel bedraagt de smartengeldvergoeding?

Dat is op voorhand niet te zeggen en is afhankelijk van veel factoren. De bedragen in Nederland zijn niet zo hoog als in bijvoorbeeld Amerika. Toch keren verzekeraars jaarlijks bedragen uit aan onze klanten. Deze bedragen variëren van soms € 500,00 tot wel € 500.000,00 of meer.

Om een zinnig antwoord te krijgen op uw vraag omtrent de hoogte van het bedrag kunt u het best contact opnemen. Onze specialisten geven u in een paar minuten een goede inschatting omtrent uw smartengeld. Neem nu contact op.

9. Hoe lang duurt de afwikkeling van een letselschadedossier gemiddeld?

Ook dit valt eigenlijk niet goed aan te geven. Sommige dossiers duren een aantal maanden, andere duren jaren, soms wel tot 15 jaar aan toe. Het hangt af van de ernst van het letsel en de gevolgen van het letsel op uw  leven. Vaak adviseren wij onze cliënten om niet eerder af te wikkelen dan nadat er een medische eindsituatie is ingetreden. Neem vrijblijvend contact op met ons  en leg uw dossier gratis ter advisering voor. Onze letselschadedeskundigen kunnen u dan een op uw situatie gebaseerd, persoonlijk advies geven. Voor contact kunt u gebruik maken van het contactformulier.

10. Werkt u alleen voor slachtoffers?

Ja, ‘De Verenigde Letselschadebureaus’ werken alleen voor slachtoffers. Bij ons is uw letselschadeclaim in goede handen. Wij zijn volledig onafhankelijk en hebben geen banden met verzekeraars of andere instanties.

11. Kan mijn zaak verjaren?

In de regel wordt het na 5 jaar lastiger om uw letsel met succes te claimen. Uw zaak kan dan al verjaard zijn. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Om zeker te zijn kunt u het beste contact opnemen.

12. Kan ik het aanbod van de tegenpartij laten toetsen?

Ja dat is zelfs heel verstandig. Een second opinion kan uw zaak nieuwe inzichten geven waardoor uw zaak wellicht voor meer vergoeding in aanmerking komt. U kunt bij ons kosteloos om een second opinion vragen.Welkom!

13. Mijn vraag staat niet in deze lijst, mag ik u bellen?

Uiteraard. Wij zijn er om u te helpen. U mag bellen of gewoon het contactformulier invullen. Wij nemen dan gratis contact met u op.